backgroundImage

O priadzi ručne farbenej

30. 03. 2023, 21:42

Priadze Woolento navrhujem a farbím v malých dávkach, obvykle po 10ks. Každé padienko mi prejde rukami s láskou a starostlivosťou.

Celý výrobný proces, od výberu priadzí a farieb, cez samotné farbenie, až po balenie, je zvolený tak, aby bol dopad na prírodu čo najmenší. Krôčik po krôčiku sa v tom zlepšujem.

Techniky ručného farbenia predstavujú nekonečné množstvo kombinácií farieb a tieňovania. Aj keď sa každý recept dá zopakovať, jednotlivé várky sa môžu trošku odlišovať. Maličké variácie  pradienok sú aj v rámci jednej várky. Je to pri tomto spôsobe farbenia prirodzené a dodáva to Vášmu pleteniu istú dobrodružnosť. :) Ak však chete dosihnuť dokonalú homogenitu úpletu,  odporúčam rzpliesť si naraz 2 klbká a striedať ich  po riadkoch.  Nie je to však nevyhnutné. Malá nedokonalosť ručnej práce má tiež svoj šarm a môže byť i zámerom. Prosto len povoľte uzdu fantázii a kreativite.

Každé pradienko je po farbení prepláchnuté. Aj napriek tomu môžu pri prvom praní niektoré farby trošku púšťať. Je to normálny jav a nemá vply na stálosť farieb.

Priadze s úpravou "superwash" umožňují pranie v práčke, s voľbou programu na vlnu. I tak je lepšie práť vlnené výrobky ručně vo vlažnej vode. Predĺžite tak ich životnosť.

Perte s prípravkami určenými na vlnu a jemné vlákna. Úplne se vyhnite aviváži. Zachováte tak prirodzené termoregulačné schopnosti vlny.

Pozor na žmýkanie. Nežmýkajte v práčke, ani ručne krútením.  Z pleteniny iba vytlačte prebytočnú vodu (ako zo špongie).

Sušte rozložené na ploche, nie visiace. Nesušte na priamom slnku.


Užívajte si originálne výrobky z originálnych priadzí a buďte štastní

Komentáre

Diskusia je prázdna.

Tento e-shop využíva cookies a bez ich použitia nie je schopný fungovať. Nesúhlasím s požívaním cookies na tomto e-shope (zobrazí sa prázdna stránka).